"Multa lume crede ca Bing si Yahoo sunt marii nostri concurenti. In realitate, cel mai mare concurent in materie de cautari online este Amazon", a spus Schmidt, intr-un discurs sustinut cu ocazia unei vizite la un start-up din Berlin. 

"Evident, ei se concentreaza mai mult pe partea comerciala, insa, in mod fundamental, raspund intrebarilor utilizatorilor si cautarilor, cum facem si noi", a declarat Schmidt. 

"Si, un lucru si mai important, undeva, cineva, intr-un garaj, este pe cale sa-si ascuta armele contra noastra, stiu, pentru ca, in urma cu nu foarte mult timp, noi eram cei din garaj", a adaugat seful Google. 

Intr-o tara in care este in crestere sentimentul de neincredere in gigantul de internet, pana si in sfera politica, seful Google si-a luat angajamentul de a distruge aceasta imagine a unei companii tentaculare, care a devenit un "punct de trecere" obligatoriu pentru utilizatorii online. 

"Nu suntem ca o companie de feriboturi, nu suntem ca o companie feroviara, nu suntem o retea de telecomunicatii si nici un furnizor de electricitate, cu o singura linie care merge spre voi, cu usa inchisa concurentei. Nimeni nu este obligat sa foloseasca Google", a spus Schmidt. 

Google, care reprezinta 90% din traficul european pe motoarele de cautare, face obiectul, din 2010, unei anchete a Comisiei Europene privind un abuz de pozitie dominanta. De asemenea, se afla in conflict juridic si cu un grup de editori germani.