Noul prototip "Crescent Bay" are un ecran mai performant fata de versiunea anterioara, senzori de miscare si sunet integrat in dispozitiv.

CEO-ul Oculus, Brendan Iribe a declarat ca noul prototip se apropie de varianta finala a produsului. Desi nu a anuntat o data exacta la care dispozitivul pentru realitate virtuala va putea fi comercializat catre retaileri, se estimeaza ca produsul va fi scos pe piata in 2015.

La inceputul lunii septembrie, Samsung a lansat dispozitivul Gear VR, dezvoltat in parteneriat cu Oculus, care ofera utilizatorilor posibilitatea de a experimenta jocuri in realitatea virtuala.

Oculus spera, insa, sa extinda tehnologia pentru realitate virtuala si in alte zone, de la televiziune si videoclipuri, la noi forme de conectare pe retelele sociale.

"Misiunea noastra este sa transformam nu doar jocurile video, ci si modul in care interactionam", a declarat Iribe, in cadrul conferintei la care au participat peste 800 de dezvoltatori din domeniul tehnologiei si la care a fost prezentat noul prototip.

In urma achizitiei de catre Facebook in luna martie, Oculus a capatat acces la resurse financiare importante.

In acest sens, fondatorul Oculus, Palmer Luckey, a explicat ca cel mai important lucru in urma preluarii de catre Facebook a fost "capacitatea de a atrage un numar mare de oameni talentati, la care doar puteam visa inainte".