Reteaua Facebook, care are in prezent 1,23 de miliarde de utilizatori activi in fiecare luna, nu a putut fi accesata nici de pe computere, nici de pe telefoanele mobile.

Mesajul primit de utilizatorii care au incercat sa isi acceseze conturile miercuri seara, in timpul celor 20 de minute de defectiune, a fost: "Sorry, something went wrong. We're working on getting this fixed as soon as we can (Ne pare rau, ceva este in neregula. Lucram la repararea problemelor cat mai repede posibil)", potrivit dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Pe langa utilizatorii din Romania, de aceasta situatie au fost afectati miercuri si cei din Statele Unite ale Americii, dar si cei din tari precum Marea Britanie, Germania, Thailanda, Portugalia, potrivit techcrunch.com. Potrivit sursei citate, Facebook a mai avut probleme similare in mai, iunie si august.

Reprezentantii Facebook si-au cerut scuze pentru neplacerile cauzate utilizatorilor sai. "(...) ne-am confruntat cu o eroare in timp ce realizam o schimbare in configuratia infrastructurii retelei, fapt care a facut ca, pentru scurt timp, sa fie dificil pentru oameni sa acceseze Facebook. Imediat am descoperit problema si am rezolvat-o si toata lumea ar trebui sa fie acum in masura sa poata sa se conecteze. Ne cerem scuze pentru neplacerile create si vom investiga in detaliu aceasta chestiune pentru a putea invata din ce ni s-a intamplat si pentru a ne asigura ca Facebook este disponibil atunci cand oamenii au nevoie sa se conecteze", au mai spus reprezentantii Facebook.

Avand castiguri de 2,91 de miliarde de dolari in trimestrul al doilea al acestui an, Facebook pierde aproximativ 22.453 de dolari in fiecare minut in care reteaua este nefunctionala la nivel mondial, conform techcrunch.com. Acest site destinat informatiilor din domeniul tehnologic estimeaza la circa o jumatate de milion de dolari pierderile Facebook in cele 20 de minute in care site-ul nu a putut fi accesat, miercuri.