Gina Kensington a fost demisa dupa ce si-a luat concediu medical in luna martie, ca sa aiba grija de sora sa, scrie Australia News.

Femeia si-a prezentat cazul in fata Autoritatii Relatiilor in Munca din Australia (ERA), unde Air NZ i-a cerut acesteia sa prezinte paginile de Facebook si conturile bancare din perioada celor doua zile cat a lipsit.

Kensington sustine ca nu ar trebui sa prezinte aceste dovezi, in conditiile in care nici compania aeriana nu le-a avut in momentul in care a fost data afara. Cu toate acestea, ERA a autorizat cererea de verificare a documentelor, sub pretextul ca detaliile ar putea fi relevante.

Tribunalul nu a luat inca o decizie in acest sens, asa ca nu se stie inca daca femeia a fost sau nu concediata pe nedrept.

Se cunoaste in schimb un alt caz in care un barbat, Bruce Taiapa, a fost dat afara de la locul de munca dupa ce, in timpul in care ar fi trebuit sa fie in concediu medical timp de o saptamana a aparut intr-o poza pe Facebook, la un carnaval de canoe.

In aceasta privinta, ERA a decis in favoarea angajatorului, considerand ca acesta a avut motive legitime sa se indoiasca de faptul ca barbatul ar fi fost cu adevarat bolnav.

INCONT.RO te trimite la film. Intra AICI si castiga o invitatie dubla la "Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea"