Neuralink vrea sa aduca pe piata un produs care sa ajute oamenii cu leziuni severe ale creierelor, in urma unor atacuri cerebrale, leziuni canceroase sau a altor afectiuni, in aproximativ patru ani, a spus Musk intr-un interviu acordat site-ului Wait But Why.

Daca vom dori sa va transmitem un concept, am face-o prin intermediul telepatiei consensuale”, a explicat Musk.

Inteligenta artificiala si invatarea masinilor vor crea computere atat de sofisticate incat oamenii vor avea nevoie sa isi implanteze retele neuronale in creiere pentru a tine pasul, a afirmat Musk anul trecut, intr-o conferinta pe tema tehnologiei.

In cap exista o multime de concepte pe care creierul trebuie sa le comprime la un nivel incredibil de scazut, numit limbaj sau scriere. Daca ai doua interfete ale creierului, ar putea sa ai o comunicare necomprimata, directa, cu o alta persoana”, a spus Musk in interviu.

Ar putea fi nevoie de circa 8-10 ani pana cand aceasta tehnologie sa poata fi folosita de oameni fara dizabilitati, in functie de aprobarea de catre autoritatile de reglementare si de cat de bine vor functiona dispozitivele pentru persoanese cu dizabilitati, a aratat Musk.

Publicatia Wall Street Journal a relatat in martie ca Musk a lansat o companie care sa lucreze la fuziunea intre computere si creierele umane.

Neuralink a fost inregistrata in California in iulie anul trecut, ca o companie de cercetari medicale, iar Musk intentioneaza sa o finanteze personal.