Aplicatia "Rooms" a fost lansata joi si face parte din strategia Facebook de a realiza mai multe aplicatii care sa le permita oamenilor sa intre in relatii in diferite moduri.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit din App Store si le permite utilizatorilor sa creeze camere de discutii in care sa isi impartaseasca interesele, de la priceperea in arta machiajului la gradinarit.

Aceasta aplicatie functioneaza separat de reteaua de socializare Facebook si, pentru a o folosi, nu este necesar ca utilizatorii sa furnizeze detalii despre identitatea lor, precum numele si locul in care se afla.

Cei interesati pot participa la aceste camere de discutii doar prin intermediul unei invitatii si a unui cod special care poate fi scanat cu ajutorul camerei de la telefonul mobil. Codurile pot fi distribuite prin intermediul retelelor de socializare, prin e-mail si chiar postat pe hartie in spatii publice.

Creatorii sau moderatorii acestor camere de discutii pot sa le personalizeze imaginea, pot sa interzica accesul unor persoane la discutii sau sa introduca drept criteriu pentru participarea la discutii varsta de peste 18 ani.

Planurile privind lansarea aplicatiei "Rooms" au fost dezvaluite de publicatia The New York Times la inceputul lunii octombrie, fiind prezentata ca o alternativa pentru utilizatori de a comunica online, dincolo de retelele sociale, precum Facebook, care le solicita utilizatorilor sa se autentifice.

Insa politica Facebook privind folosirea identitatii reale i-a fortat sa renunte la aceasta retea de socializare pe unii dintre utilizatori, in special pe membrii comunitatii LGBT, care prefera sa isi pastreze anonimatul atunci cand sunt online.

"Rooms" se alatura altor aplicatii create recent de Facebook, respectiv: "Mentions", o retea de socializare pentru celebritati si alte personalitati, lansata in iulie; Slingshot, un serviciu online care permite distrugerea mesajelor si fotografiilor la cateva secunde dupa ce acestea au fost citite, respectiv vazute de utilizatori, care a fost lansata in iulie; si Paper, o aplicatie Facebook simplificata destinata dispozitivelor mobile, lansata in februarie.