Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a declarat intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri ca a luat in considerare sa introduca butonul "Nu imi place/ Dislike", dar a decis in cele din urma sa renunte, considerand ca ar avea o conotatie "prea negativa". 

In schimb, compania lucreaza la dezvoltarea unei alte functii care sa exprime un sentiment similar cu acela de a nu aprecia o stare, dar care sa nu incurajeze utilizatorii sa voteze efectiv impotriva unei postari care nu le place. 

"Trebuie sa ne dam seama care este cel mai corect mod de abordare, pentru ca aceasta functie sa fie o forta a binelui, nu o forta negativa", a declarat Marc Zuckerberg, aflat in Menlo Park, California. 

Aceasta ar putea avea sens cand un prieten virtual anunta decesul unei persoane si impartaseste o informatie despre o nedreptate sociala, dar nu i-ar "inspira" pe utilizatori sa-si intimideze prietenii care publica prea multe fotografii cu bebelusi si prea multe actualizari de stare. 

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, avand 1,35 de miliarde de utilizatori activi in fiecare luna, fapt care inseamna ca aproape jumatate din populatia conectata la internet la nivel mondial foloseste aceasta platforma macar o data pe luna, dupa cum relata la sfarsitul lunii octombrie publicatia The Wall Street Journal.