Potrivit Reuters, Facebook nu a dezvaluit suma platita pentru achizitia ProtoGeo Oy, o companie din Helsinki infiintata in urma cu doi ani, care a implementat aplicatia Moves. Odata cu incheierea tranzactiei, Facebook intra pe piata produselor de fitness si a tehnologiei de monitorizare a sanatatii, precizeaza Reuters, preluata de Mediafax.

Un purtator de cuvant al Facebook a declarat ca pretul platit pentru ProtoGeo Oy, care are mai putin de 10 angajati, nu se apropie deloc de valoarea altor tranzactii facute de compania care detine cea mai mare retea de socializare din lume.

Facebook a anuntat in 2014 alte doua achizitii, a caror valoare a fost impresionanta. Astfel, Facebook a anuntat, in februarie, ca va prelua pentru 19 miliarde de dolari serviciul de mesagerie instantanee WhatsApp. Cateva saptamani mai tarziu, Facebook a anuntat preluarea Oculus VR, o companie specializata in tehnologiile de virtualizare, pentru 2,3 miliarde de dolari.

Pe de alta parte, reprezentantii Facebook au anuntat ca preluarea aplicatiei Moves, care va continua sa fie operata separat de reteaua de socializare, face parte din strategia recenta a companiei de a oferi utilizatorilor sai o diversitate de aplicatii mobile de sine statatoare, precum Instagram, Facebook Messenger si WhatsApp.

Moves este o aplicatie mobila gratuita care a fost descarcata de peste patru milioane de ori de pe telefoanele iPhone si de pe smartphone-urile cu sistem de operare Android, potrivit informatiilor furnizate de ProtoGeo.

Facebook a raportat venituri de 2,5 miliarde de dolari pentru primul trimestru al anului, in urcare cu 72%, si un profit net de 642 milioane de dolari, triplu fata de nivelul din perioada corespunzatoare din 2013, datorita cresterii puternice a afacerilor in zona publicitatii pe platforme mobile, dupa cum a informat joi Bloomberg.

De asemenea, compania care opereaza reteaua de socializare a raportat 1,28 de miliarde utilizatori activi la sfarsitul lunii martie, reprezentand jumatate din populatia conectata la internet la nivel global. La sfarsitul anului trecut, reteaua raporta 1,2 miliarde utilizatori activi.