Cel mai cunoscut site de social media a anuntat o serie de modificari privind folosirea datelor cu caracter personal, printre care si renuntarea la notificarile despre schimbarile de natura legala sau administrativa.

Pe langa faptul ca va renunta la solicitarea feedback-ului de la utilizatori, Facebook intentioneaza sa impartaseasca datele personale companiilor afiliate, permitand inclusiv schimburi de informatii intre Europa si Statele Unite.

Schimbarile mai vizeaza folosirea unui reminder care atrage atentia ca ascunderea unei postari nu inseamna stergerea ei, aceasta continuand sa fie vizibila in news feed-ul anumitor publicuri. De asemenea, utilizatorii nu vor mai putea utiliza pagina personala pentru “castiguri de natura comerciala”, ci vor trebui sa creeze o pagina separata pentru asta.

Facebook anuntase in 2009 ca va implementa un stil democratic de gestionare a schimbarilor, trecand intre timp prin mai multe procese publice de votare.

Portalul de social media a postat noile versiuni ale Declaratiei de drepturi si responsabilitati si Politicii de folosire a datelor, iar pagina de votare a schimbarilor, cel mai probabil ultima de acest gen, va ramane deschisa pana pe 10 decembrie.