Facebook a anuntat lansarea unei aplicatii de mesagerie vocala pentru sistemele iOS si Android. Prin intermediul acesteia, utilizatorii pot trimite un mesaj inregistrat prietenilor pe care ii au in lista. In cazul in care s-a facut deja descarcarea ultimului update disponibil, tot ce mai trebuie este sa se apese butonul “+” de langa casuta in care se scrie textul, dupa care se selecteaza “Record”, iar mesajul poate fi inregistrat. Aceasta este doar una din primele caracteristici vocale pe care Facebook le-a anuntat pentru acest an.  

In Canada, compania testeaza deja apelurile VoIP (Voice over IP), similare celor realizate prin Skype. Astfel, oricare doi utilizatori care vor avea instalata aplicatia respectiva se vor putea suna reciproc fara niciun cost suplimentar. VoIP nu permite insa apelarea pe retelele de telefonie fixa sau mobila. 

Aceasta este o miscare importanta pentru Facebook, care ar putea beneficia in acest fel de o noua sursa de venit. Deocamdata apelurile vor fi gratuite, ceea ce ar putea strica planurile operatorilor de telefonie mobila, fiind mai rentabil pentru posesorii de smartphone-uri sa plateasca pretul mai mic al traficului pe internet, in locul celui pentru o convorbire. 

Dar schimbarile nu se vor opri aici. Potrivit New York Times, Facebook are planuri secrete de a-si construi in curand propriile telefoane mobile, desi fondatorul Mark Zuckerberg a negat aceste zvonuri in luna iulie.