Cei care doresc sa ii trimita lui Mark Zuckerberg un mesaj prin intermediul Facebook, vor descoperi ca serviciul nu este chiar gratuit. Reteaua de socializare ofera utilizatorilor posibilitatea ca, in schimbul sumei de 100 de dolari, mesajele lor sa nu se amestece cu cele ale altor fani ai miliardarului american.

Plata nu este obligatorie si se adreseaza doar celor care nu se numara printre cei 16 milioane de followeri ai lui Zuckerberg. Avantajul celor care aleg sa plateasca aceasta suma este ca mesajul lor va ajunge direct in inbox-ul fondatorului, si nu in folderul “Other”/ "Altele".

Folderul “Other” este locul in care reteaua directioneaza toate mesajele pe care considera ca utilizatorul nu are nevoie sa le vada urgent. Acesta a fost unul destul de controversat pentru o vreme, multi useri nestiind de existenta sa, si ratand astfel anumite mesaje pe care ar fi vrut poate sa le citeasca la timp, cum ar fi ofertele de locuri de munca.

Mutarea pare a fi o parte din planul companiei de a taxa cu cate 1 dolar pentru fiecare mesaj transmis pe Facebook, idee care se afla deja in probe de cateva luni.

Planul mesajelor de 1 dolar a fost anuntat oficial in luna decembrie, fiind descris ca un test. Acesta permite oricarei persoane sa trimita un mesaj direct in inbox-ul altui utilizator, indiferent daca acestia sunt “prieteni” sau nu, contra sumei respective, insa nu mai mult de un mesaj pe saptamana.

“Testam niste limite de pret extreme, ca sa ne dam seama ce ar putea functiona ca un filtru pentru mesajele de tip spam”, a declarat purtatorul de cuvant al Facebook.