Lentilele folosesc un cip wireless si un senzor de glucoza, efectuand citiri o data pe secunda, au declarat cofondatorii proiectului, Brian Otis si Babak Parviz, intr-o postare pe blog. 

Google investeste, prin intermediul grupului sau de cercetari XLab, in noi tehnologii care pot conduce la oportunitati de afaceri, cum ar fi Google Glass, automobile fara soferi si baloane de mare altitudine, care asigura accesul wireless la Internet. 

"Tehnologia este in faza initiala, dar am efectuat studii clinice multiple, care ajuta la rafinarea prototipului. Am spus intotdeauna ca vom cauta proiecte care par speculative sau ciudate", au scris Otis si Parviz. 

Bloomberg a relatat saptamana trecuta ca Otis si angajati ai Google implicati in activitatea XLab s-au intalnit saptamana trecuta cu oficiali ai Administratiei pentru Alimente si Medicamente din SUA, care aproba dispozitive oculare si echipamentele de diagnosticare a afectiunilor cardiace. 

Otis este detasat la Google de la University of Washington din Seattle, unde este profesor asociat in departamentul pentru inginerie electrica, si detine un patent pentru lentile de contact wireless cu biosenzor. 

Parviz a fost implicat in proiectul Google Glass si a vorbit despre crearea unor lentile inteligente, inclusiv lentile capabile sa monitorizeze starea de sanatate a purtatorului. 

Google a confirmat ca este in discutii cu Administratia pentru Alimente si Medicamente si ca mai are de lucru inainte ca lentilele sa devina un produs viabil. Compania intentioneaza sa caute parteneri pentru a aduce astfel de produse pe piata,transmite Mediafax.