Transcrierile unor proceduri juridice de saptamana trecuta, intr-un dosar de incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala Oracle contra Google, arata ca un martor a dezvaluit ca motorul de cautare are un acord cu Apple ce-i ofera producatorului de iPhone 1% din veniturile din publicitate pe care Google le realizeaza gratie cautarilor de pe dispozitivele Apple, a declarat Annette Hurst, avocat de la Oracle.

Zvonurile referitoare la sumele platite de Google catre Apple circula de mai multi ani, insa cele doua companii s-au abtinut de la comentarii.

Hurst a precizat ca martorul a declarat ca "la un anumit moment partea din venituri era de 34%". Din transcrieri nu e clar daca acest procent este cel pastrat de Google sau cel platit Apple.

Apple si Google au cerut judecatorului ca declaratiile sa fie secretizate, ultimul sustinand ca este vorba de informatii "deosebit de sensibile", putand afecta alte acorduri similare incheiate de Google cu alte companii.  

Un pact de impartire a veniturilor dezvaluie modul in care Google, care in 2014 a realizat venituri de 66 miliarde dolari, poate sa asigure motorului sau de cautare pozitia de lider in competitia cu rivalii.