Concursul, care va avea loc in luna martie, in Vancouver, Canada, se adreseaza hackerilor care pot descoperi probleme critice de securitate in sistemul de operare Chrome, proiectat sa ruleze pe laptopul Samsung 550 Chromebook.

Orice participant care va deturna browser-ul unui utilizator de Chromebook sau chiar intregul computer, prin intermediul unei pagini web infectate, va castiga 110.000 de dolari. In cazul in care hacker-ul va putea sa pastreze controlul asupra calculatorului si dupa ce acesta a fost restartat, primeste 150.000 de dolari.

Se stie ca Google a mai oferit premii in trecut in cadrul acestei competitii, insa nu mai mult de 60.000 de dolari pentru un participant, cu 90.000 de dolari mai mult decat are de gand sa ofere in editia din 2013.

“Suntem de parere ca aceste recompense consistente reflecta interesul nostru pentru combaterea oricaror brese in securitatea sistemului de operare Chrome”, se arata pe blogul companiei.

Concursul organizat de Google are loc in acelasi timp cu un altul, sustinut de Zero Day Initiative, companie aflata in portofoliul HP. Pe langa browser-ele cunoscute, plugins-urile Flash, de la Adobe, si Java, de la Oracle, vor fi puse de asemenea la incercare. Premiile variaza de la 100.000 de dolari pentru un atac reusit impotriva Google Chrome sau Internet Explorer, 65.000 pentru Safari si 60.000 de dolari pentru Firefox.

In ciuda acestor stimulente, specialistii in securitate spun ca este mult mai avantajos pentru ei daca isi pastreaza secretele meseriei cat mai bine ascunse, ajungand in final sa le vanda unor persoane care vor sa le foloseasca pentru a pune in aplicare atacuri informatice majore.