Perimetrul, parte a fostei baze Moffett Field Naval Air Station, se afla in apropierea sediului Google din Mountain View, California si include si un aerodrom functional, relateaza The Wall Street Journal, potrivit Mediafax.

Ca parte a acordului, subsidiara Planetary Ventures a Google va investi peste 200 de milioane de dolari pentru renovarea hangarelor, potrivit unui comunicat al NASA.

Aerodromul va fi folosit pentru cercetare, testare si asamblare in domenii cum ar fi robotica, explorarea spatiului, aviatia si alte tehnologii.

Google a semnat deja inca un acord cu NASA pentru inchirierea unei alte portiuni din fosta baza militara, unde intentioneaza sa construiasca un al doilea campus.

Anterior, Larry Page si Sergey Brin, fondatorii Google, au avut un contract cu NASA pentru folosirea aerodromului Moffett Field pentru avioanele lor private.

Google investeste pentru dezvoltarea unor noi tehnologii si extinderea in afara zonei de servicii online pe care le ofera in prezent, alocand resurse pentru proiecte care vizeaza energia eoliana, dronele sau constructia masinilor care se conduc fara sofer.

In luna iunie, Google a cumparat pentru 500 de milioane de dolari compania Skybox Imaging, specializata in proiectarea de sateliti, pentru imbunatatirea serviciilor de harti si a accesului la internet.