Investitia, estimata la 17,8 milioane de lire sterline, nu a fost inca incheiata, dar discutiile sunt considerate a fi ajuns intr-o faza avansata. 

Companiile negociaza de mai multe luni si vor ajunge, probabil, la un acord cu doua elemente principale, au declarat surse apropiate situatiei pentru Sky News. 

In primul rand, Google va furniza mai multe sute de milioane de dolari pentru o companie mixta, la care Virgin Galactic va contribui cu tehnologia dezvoltata in programul de turism spatial.  Totodata, Google va prelua o participatie mica, probabil de circa 1,5%, la compania holding a Virgin Galactic. Pretul de 17,8 milioane de lire sterline ar sugera ca Virgin Galactic este evaluata la circa 1,2 miliarde de lire sterline. 

Desi compania de turism spatial a intampinat mai multe probleme, afirma ca va fi pregatita pentru lansarea zborurilor pe parcursul acestui an. O tranzactie cu Google ar aduce companiei un plus de credibilitate. 

De asemenea, Google a anuntat, saptamana aceasta, ca a cumparat compania Skybox Imaging, specializata in proiectarea de sateliti.