"Gandirea noastra atunci (in 2030) va fi un hibrid de gandire biologica si non-biologica", a sustinut el, adaugand ca acest lucru este vizibil, ocazional, inca din prezent, dar viitorul apartine creierelor interconectate la cloud.

Pentru Kurzweil aceasta paradigma a viitorului nu este neaparat ceva bun sau ceva rau, ci este pur si simplu vorba despre progres, transmite Agerpres.

"Dupa parerea mea, aceasta este natura umana: depasirea limitelor".  Ideea de "cloud computing" este un concept modern in domeniul computerelor si informaticii, reprezentand un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicatii, acces la informatii si stocare de date, fara ca utilizatorul sa aiba nevoie sa cunoasca amplasarea si configuratia fizica a sistemelor care furnizeaza aceste servicii. 

Kurzweil preconizeaza ca la orizontul anului 2030 creierele noastre se vor putea conecta direct la cloud, alaturi de mii de calculatoare care ne vor spori performantele cognitive si inteligenta.

Solutia de conectare intre creier si cloud va fi oferita de domeniul bionanoroboticii - microroboti conceputi din material ADN. Cu timpul, cu cat se va dezvolta mai mult acest "nor" de informatii si aplicatii, cu atat va progresa mai mult si gandirea umana. Ray Kurzweil este de parere ca pana in deceniul cinci al acestui secol vom ajunge sa avem o gandire predominant non-biologica. 

Kurzweil, unul dintre cei mai prolifici inventatori ai vremurilor noastre, a mai facut predictii cu privire la cum va arata viitorul tehnologic al omenirii. Dintre acestea, cele cu privire la faptul ca pana in 2009 oamenii vor folosi in principal calculatoare portabile, dispozitive mobile, ca vor disparea conexiunile prin cablu si ca vom ajunge sa avem ecrane de calculator incorporate direct in lentilele ochelarilor.