Schimbarea nu este una revolutionara si are loc dupa ce rivalul sau grupul de internet Yahoo! a facut acelasi lucru, la inceputul lunii septembrie. Tot la inceputul lunii septembrie, mici modificari au fost operate la nivel de interfata asupra motorului de cautare Bing al Microsoft.

Modificarea logoului Google a fost anuntata discret pe blogul oficial al motorului de cautare american, alaturi de mici schimbari in bara de navigare neagra din partea superioara a ecranului: "Paleta de culori a devenit mai subtila, la fel si literele logoului Google".

Un purtator de cuvant al Google a declarat ca modificari similare vor fi operate "treptat" si la celelalte produse ale companiei.

Google nu si-a mai modificat logoul principal din 2010. In schimb, Google sarbatoreste diverse personalitati marcante din lume si momente care au schimbat istoria prin logouri speciale - animate, interactive etc. - numite "doodle".

Nu toti utilizatorii pot vedea noul design al logoului, noua interfata urmand sa devina activa pentru toti userii Google in urmatoarele saptamani.

Google, proprietarul celui mai popular motor de cautare pe internet, a lansat in ultimii ani noi servicii pentru atragerea de noi utilizatori si venituri. Fondat in 1998, de absolventii Universitatii Stanford Larry Page si Sergey Brin, motorul de cautare Google este in prezent o companie activa pe toate marile piete globale. Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia.

Google a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou in Bucuresti, echipa din Romania fiind coordonata de Dan Bulucea.