Mixed Reality este definită ca o îmbinare între realitate şi realitatea virtuală, iar Windows Mixed Reality este tehnologia software pe baza căreia vor funcţia căştile de VR pentru Windows şi aplicaţiile, respectiv jocurile de VR dezvoltate pentru PC.

O mulţime de producători, precum Asus, Acer, Dell, HP şi Lenovo – parteneri tradiţionali Microsoft – sunt aşteptaţi să-şi lanseze în curând căştile de realitate virtuală pentru Windows 10 bazate pe tehnologia pe care Microsoft o va introduce în sistemul său de operare începând cu noul update.

Dincolo de realitate virtuală, pentru a lansa Fall Creators Update în toamna acestui an, aşa cum era planificat, Microsoft a trebuit să amâne o serie întreagă de facilităţi pentru o viitoare actualizare. Spre exemplu, clipboard-ul universal şi funcţia Timeline (care ar fi trebuit să faciliteze utilizatorilor continuarea lucrului la un proiect după trecerea de la PC la tabletă ori telefon) au fost lăsate pe din afară.

Pe de altă parte, Fall Creators Update va aduce primele aplicaţii care vor folosi un nou design pregătit de Microsoft pentru sistemul său de operare şi pentru aplicaţiile native ale acestuia, numit Fluent Design.

De asemenea, noul update va include aplicaţia People care va facilita, printre altele, comunicarea rapidă cu diverse contacte. Spre exemplu, utilizatorii vor putea plasa direct pe taskbar persoanele cu care comunică frecvent, pentru a iniţia rapid o convorbire sau a trimite un mesaj.

După Fall Creators Update, următoarea actualizare majoră pentru Windows 10, nume de cod Redstone 4, este aşteptată la începutul anului viitor.