"In prezent, peste 500 de milioane de persoane folosesc Facebook Messenger in fiecare luna", a anuntat, luni, compania Facebook.

Facebook a anuntat in aprilie ca vrea sa ii determine pe utilizatorii care acceseaza platforma de pe dispozitive mobile care au instalate sisteme de operare iOS si Android sa foloseasca o aplicatie separata pentru a dialoga in scris cu contactele lor de pe aceasta retea de socializare. Serviciul de mesagerie instant al Facebook a fost lansat in 2011.

In luna iulie, utilizatorii platformei Facebook au inceput sa fie fortati sa instaleze o aplicatie separata pentru serviciul de mesagerie.

Decizia de a impune instalarea acestei aplicatii a creat la momentul respectiv nemultumire in randul utilizatorilor retelei de socializare Facebook.

 La momentul respectiv, aplicatia Messenger era folosita de peste 200 de milioane de persoane in fiecare luna.

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, avand 1,35 de miliarde de utilizatori activi in fiecare luna, fapt care inseamna ca aproape jumatate din populatia conectata la internet la nivel mondial foloseste aceasta platforma macar o data pe luna, dupa cum relata la sfarsitul lunii octombrie publicatia The Wall Street Journal.

Totodata, Facebook a cumparat in acest an aplicatia de mesagerie mobila pe internet WhatsApp, cu 19 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achizitie din istoria companiei. WhatsApp, care ofera o solutie ieftina pentru inlocuirea mesajelor trimise pe telefon, are 600 de milioane de utilizatori la nivel mondial.