De asemenea, Google va colabora cu VSP Global pentru instruirea profesionistilor in domeniul ingrijirii ochilor, in vederea adaptarii Google Glass la nevoile clientilor. 

Acordul confera Google oportunitatea unui acces mai mare pe piata, avand in vedere ca VSP Global are o retea de 30.000 de medici, care pot ajuta la distributie, si 60 de milioane de clienti, in Statele Unite. 

Wall Street Journal a relatat in noiembrie ca cele doua companii discuta despre o eventuala colaborare. 

In prezent, ochelarii inteligenti sunt disponibili doar pentru cateva mii de utilizatori selectati de Google, in vederea testarilor, dar compania a anuntat marti ca dispozitivul va fi lansat pe piata spre sfarsitul anului 2014. 

Dotarea Google Glass cu lentile corectoare inseamna ca ochelarii vor putea fi folositi si de multi dintre cei 110 milioane de americani care poarta ochelari de vedere. 

Google a prezentat marti si patru noi modele de rame pentru dispozitivul digital, pentru a atrage mai multi potentiali clienti. 

Unul dintre obstacole va fi ca Google sa convinga cumparatorii ca acesti ochelari nu sunt doar un produs de nisa pentru ciudati. Pentru ca utilizatorii sa poata face fotografii, sa filmeze si sa fie notificati despre mesajele primite, ochelarii sunt prevazuti cu un mic ecran deasupra ochiului drept.