Programul Explorer, prin care Google vinde ochelarii inteligenti aflati inca in faza beta, a fost extins pentru prima data in afara SUA, scrie portalul The Verge.

Explorer a fost lansat anul trecut, pe baza de invitatie, iar in luna mai compania americana a inceput sa vanda oricarui cumparator.

Dispozitivul poate fi achizitionat acum de orice persoana cu varsta peste 18 ani, card de credit si adresa in Marea Britanie, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Google Glass consta dintr-o pereche de ochelari cu un ecran de mici dimensiuni deasupra ochiului drept. Glass poate face poze si inregistrari video cu o camera controlata vocal. Pe ecranul Glass, vizibil doar pentru utilizator, pot fi afisate informatii la cerere. Dispozitivul utilizeaza programul Android al Google si are nevoie de un smartphone pentru conexiunea la internet.

Produsul este inca in faza beta (de testare), dar a fost scos de Google la vanzare pentru ca utilizatorii sa raporteze eventuale probleme si sa transmita sugestii pentru imbunatatiri.

Pretul Glass ar putea ajunge sa coste aproximativ cat un smartphone obisnuit.

Potrivit estimarilor firmei de cercetare IDC, pretul ar trebui sa coboare in acest an la 300 de dolari, iar pana in 2018 la 260 de dolari.