Williams detine o participatie mai mare la Twitter decat partenerul sau Jack Dorsey, au aratat sursele.

Twitter a anuntat in aceasta luna ca a depus in conditii de confidentialitate documentele privind oferta publica initiala, la Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC).

Daca Twitter va ajunge la o capitalizare de piata mai mare decat valoarea sa de pe piata privata, de 10,5 miliarde de dolari, atunci participatia lui Williams va depasi 1,5 miliarde de dolari.

Un pret de listare mai mare decat valoarea actuala sau cresterea cotatiilor in ziua listarii l-ar aduce pe antreprenorul de 41 de ani in elita multimiliardarilor din sectorul tehnologiei, in care se afla Bill Gates (Microsoft), Mark Zuckerberg (Facebook), Larry Ellison (Oracle), Jeff Bezos (Amazon.com) si Larry Page si Sergey Brin (Google). Williams a refuzat sa comenteze.

Intre alti actionari ai Twitter ale caror participatii ar fi de aproape 1 miliard de dolari se afla Dorsey, care are o detinere importanta si la compania de plati prin dispozitive mobile Square, si compania de investitii Union Square Ventures.

Initial, Williams a finantat Twitter din fonduri proprii, iar ulterior s-a asociat cu Dorsey si Biz Stone. Rezultatul a fost un site unde oricine poate posta mesajeze pe orice tema, de maximum 140 de caractere. In prezent, Twitter are peste 200 de milioane de utilizatori.

Williams a fost directorul general al Twitter intre 2008-2010, perioada in care compania s-a dezvoltat cel mai mult. El a demisionat in octombrie 2010, cedand conducerea companiei directorului operational Dick Costolo. In 2011, Williams a plecat de la Twitter pentru a lucra la un nou startup, Medium, companie de servicii de publishing.