Intr-un videoclip ce are o durata de 3 minute si 32 de secunde, intitulat "YouTube pregatit sa aleaga un invingator", postat pe site, directorul general al YouTube, Salar Kamangar, a anuntat ca aceasta platforma online se va inchide la sfarsitul zilei, inainte de a lansa un concurs pentru desemnarea celui mai bun videoclip postat vreodata aici.

"Suntem foarte aproape de final. Astazi, la miezul noptii, YouTube.com nu va mai accepta noi contributii. Dupa opt ani extraordinari, este timpul sa revedem tot ce a fost postat si sa selectam un invingator", spune Tim Liston, directorul acestui "concurs".

"Nu este vorba de un concurs de popularitate. Videoclipul piesei «Gangnam Style» (peste 1 miliard de vizualizari, n.r.) are la fel de multe sanse sa castige ca alte clipuri vizionate de doar 40 de persoane, in care un barbat ofera mancare unor rate", a adaugat Salar Kamangar.

Cateva "celebritati" de pe YouTube - ale caror videoclipuri au facut senzatie in epoca dupa ce au fost postate pe site - au aparut in acest video creat special pentru 1 aprilie. Cu totii spun ca spera sa castige concursul si sa intre in posesia premiului rezervat invingatorului: un player mp3 si un cec de 500 de dolari reprezentand sprijin financiar pentru o viitoare productie video.