Demis Hassabis s-a nascut in Londra, in iulie 1976. Rapid a confirmat aptitudini academice si competente legate de jocurile de masa, mai ales sah. La 31 de ani, a ajuns la rangul de maestru al sahului si a devenit al doilea cel mai bine cotat jucator din lume, invins doar de cea mai puternica jucatoare de sah din istorie, Judit Polgár.

A terminat scoala cu doi ani mai devreme. La 17 ani, incepea o cariera in jocuri video la studiourile britanice Bullfrog Productions, pe design si ca sef programator, alaturi de legendarul designer Peter Molyneux. Lansat in 1994, Theme Park a vandut milioane de copii si a castigat premiul Golden Joystick.

Hassabis a parasit  mai tarziu Bullfrog, pentru a studia Computer Science Tripos la Universitatea Cambridge. A absolvit Queens' College Cambridge in 1997, cu o diploma dubla onorifica,pentru cel mai bun student. \

Dupa, i s-a alaturat iar lui Molyneux, de data aceasta la Lion head Studios. In 1998, Hassabis a parasit compania pentru a infiinta producatorul de jocuri Elixir Studios.Start-up-ul a ajuns repede la 60 de angajati si a semnat contracte cu Vivendi Universal si Microsoft. Jocurile produse de el: Republic: The Revolution si Evil Genius. A vandut apoi drepturile de autor si a inchis studioul in aprilie 2005.

In 1999, la 23 de ani, a castigat Mind Sports Olympiad – o competitie internationala anuala, pe jocuri de dezvoltare a inteligentei. A fost numarul 1 de cinci ori la rand, stabilind astfel un record la nivel mondial 

Hassabis a fost ales membru al Royal Society of Arts in 2009 pentru contributia sa in industria jocurilor.  A schimbat apoi domeniul, trecand de la dezvoltarea jocurilor la o cariera in cercetarea neuro, ceea ce i-a permis sa se intoarca la o alta pasiune a sa, inteligenta artificiala.  A publicat diverse studii pe memorie si amnezie, iar munca sa a ajuns in revista Science. A obtinut si o diploma in acest domeniu, de la University College London in 2009. A continuat sa studieze la Gatsby Computational Neuroscience Unit, UCL. Apoi a colaborat cu MIT si Harvard.

In 2011, a parasit academia pentru a infiinta, alaturi de Shane Legg si Mustafa Suleyman, DeepMind Technologies, un starta-up bazat pe inteligenta artificiala.

Saptamana aceasta, DeepMind Technologies a fost achizitionat de Google pentru 400 de milioane de dolari. O miscare extrem de rapida, pentru a prelua firma inaintea Facebook.  Este cea mai mare preluare realizata pana acum de Google in Europa, potrivit Financial Times.

DeepMind, cu sediul la Londra, a fost sustinuta financiar pana acum de fondurile de capital de risc controlate de miliardarii Peter Thiel (cofondator PayPal) si Li Ka-shing (Hutchison Whampoa). 

DeepMind a dezvoltat recent tehnologii sofisticate prin care computerele pot invata pe cont propriu noi functii, fara asistenta din partea unui operator, potrivit FT.

DeepMind a anuntat anterior ca primele aplicatii comerciale ale tehnologiilor dezvoltate vor fi in zona jocurilor video, comertului electronic si simularilor.  In pofida finantatorilor de renume si unei campanii agresive de angajari in Marea Britanie, DeepMind a reusit sa pastreze discretia cu privire la proiectele sale, noteaza FT.