Potrivit unei surse apropiate de administratia prezidentiala, autoritatile ruse vor sa controleze, in special, discutiile privind problemele de coruptie sau nationalismul pe Internet.

"Aceasta nu va insemna ca informatiile vor fi prezentate intr-un mod care ne-ar avantaja, ci faptul ca noi nu trebuie sa lasam discutiile sa evolueze intr-un sens distructiv", a afirmat sursa.

"Deseori un fapt evocat de un blogger formeaza o opinie publica mai buna, decat o informatie prezentata de catre conducere", a explicat acest functionar, adaugand ca "majoritatea tarilor, inclusiv Statele Unite, practica aceasta politica".

Potrivit analistului Stanislav Belkovski, "Kremlinul vrea sa infiinteze o unitate de bloggeri care va face pentru el ceea ce faceau Navalnii si colegii sai" pentru opozitie.

Aleksei Navalnii, principalul opozant al presedintelui rus,Vladimir Putin, este un avocat in varsta de 37 de ani, care a devenit cunoscut datorita unor investigatii si dezvaluiri privind coruptia, publicate pe Internet.

Internetul este principalul mijloc de exprimare al opozitiei din Rusia, iar retelele sale de socializare au jucat un rol important in valul de contestare, fara precedent, a puterii de la Moscova, care a avut loc pe intregul teritoriu al statului, in iarna 2011-2012.