Tatal unei adolescente din Boston, Statele Unite, a apelat la o metoda mai putin obisnuita pentru a-si convinge fiica, in varsta de 14 de ani, sa renunte la contul sau de Facebook, noteaza CNN. Cei doi au ajuns la o intelegere in urma careia tanara va sta departe de reteaua de socializare timp de cinci luni, in schimbul sumei de 200 de dolari.

Tatal, Paul Baier, a postat “dovada” acordului pe blogul personal, insa sustine ca ideea i-a apartinut, de fapt, chiar fiicei sale.“Este ideea ei, pe care o sustin in totalitate”, scrie Baier.

Conform intelegerii semnate, adolescenta se angaja in fata parintelui sa-si inchida contul de Facebook din luna ianuarie, urmand sa nu mai foloseasca site-ul pana pe 26 iunie, cel mai probabil din cauza ca data respectiva marcheaza sfarsitul anului scolar. In schimb, tatal ii va plati 50 de dolari in aprilie, iar restul de 150 de dolari, in iunie. Adolescenta a sustinut ca nu s-a gandit inca ce va face cu banii primiti.

Cei mai multi dintre cititorii blogului ii sustin initiativa lui Baier, dar au aparut si comentarii negative cu privire la initiativa parintelui. “De ce nu incerci mai bine sa-ti educi copilul? E mai dificil decat acordarea unei mite, dar o sa o avantajeze mai mult pe fiica ta, pe termen lung”, a scris un cititor.

“Este un om bun si un parinte bun. In afara de asta, nu e nimic gresit in a actiona proactiv cand vine vorba de copiii tai si de retelele de socializare”, i-a raspuns un alt comentator, care sustine ca este un prieten al barbatului.

Un raport recent, realizat de Pew Research Center, arata ca aproximativ 61% dintre utilizatori au luat la un moment dat o pauza de la retelele de socializare, pentru doua sau mai multe saptamani.