Decizia a fost luată după ce Alphabet a făcut noi concesii pentru a răspunde îngrijorărilor UE în materie de concurenţă, scrie Agerpres.

În luna noiembrie a anului trecut, Google a oferit 2,1 miliarde de dolari pentru preluarea producătorului de dispozitive portabile Fitbit Inc, în încercarea de a controla o parte din piaţa de dispozitive pentru fitness şi smartwatch.

Potrivit surselor citate de Reuters, Google s-a oferit să restricţioneze utilizarea datelor colectate de dispozitivele portabile Fitbit. De asemenea, Google s-a oferit să faciliteze accesul producătorilor rivali de dispozitive portabile la platforma Android a Google, oferindu-le acces la Interfaţa de programare a aplicaţiilor (API).

Comisia Europeană, care trebuie să ia o decizie cu privire la tranzacţia Google-Fitbit până în data de 23 decembrie, nu a oferit pentru moment detalii cu privire la concesiile oferite de Google şi a refuzat să comenteze informaţiile dezvăluite de Reuters.

Autoritatea pentru concurenţă din UE va încerca acum să obţină opinii de la rivalii şi clienţii grupului înainte de a decide dacă acceptă concesiile oferite de Google sau va solicita noi concesii.

Preluarea Fitbit de către Google a generat critici din partea celor care sunt îngrijoraţi că Google ar putea să utilizeze datele colectate de dispozitivele Fitbit pentru a-şi consolida poziţia dominantă pe piaţa de publicitate şi căutare online.

În primul trimestru al acestui an Fitbit controla doar 3% din piaţa mondială de dispozitive portabile, mult în urma liderului Apple, care controlează o cotă de 29,3%, şi de asemenea este devansat de rivalii Xiaomi, Samsung şi Huawei, potrivit datelor furnizate de firma de cercetare International Data Corp.