O sursa din apropierea acestui dosar a declarat in luna februarie ca Fiscul francez vrea sa recupereze impozite restante de 1,6 miliarde de euro de la gigantul american, o suma care nu a fost confirmata inca in mod oficial de Ministerul francez de Finante.

Google şi alte mari companii multinationale americane precum Amazon sau Facebook sunt acuzate in mod frecvente ca evita plata impozitelor, atat in SUA cat şi in Europa, prin instalarea in tari unde regimul fiscal este mai favorabil.

In replica, companiile sustin ca este vorba de tehnici de "optimizare fiscala". Sediul european al Google este in Irlanda, o tara unde impozitele pe companii (12,5%) sunt unele din cele mai reduse din Uniunea Europeana.

In luna ianuarie a acestui an, Google a acceptat sa plateasca Guvernului britanic suma de 130 de milioane de lire sterline reprezentand arierate fiscale pentru perioada cuprinsa intre luna ianuarie 2005 şi luna iunie 2015, insa suma a fost amplu criticata ca fiind una derizorie.

In schimb, ministrul francez de Finante, Michel Sapin, a exclus posibilitatea ca Franta sa ajunga la un acord cu Google cu privire la valoarea arieratelor fiscale, aşa cum a facut Guvernul britanic, precizand ca in cazul Frantei sumele sunt "mult superioare" sumei de 172 milioane de euro prevazute in acordul convenit de autoritatile britanice.