Autorii studiului, realizat de cercetatorii de la Kenan-Flagler Business School din cadrul Universitatii Carolina de Nord din Statele Unite, au analizat semnaturile a 605 directori de companii care au expediat o serie de documente la U.S. Securities and Exchange Commission. 

Potrivit autorilor studiului, narcisismul este o trasatura de caracter "egoista, asociata cu ingamfarea si cu lipsa de consideratie fata de cei din jur".  Aceste trasaturi ii fac pe sefii narcisisti sa ia decizii proaste, insa sunt aceleasi insusiri cu ajutorul carora ei reusesc sa ii convinga pe directori si pe actionari de faptul ca sunt competenti, aducandu-le astfel salarii mari. 

Cele 605 semnaturi analizate au fost extrase din rapoartele anuale si din celelalte documente intocmite de companiile americane incluse in indexul S&P 500, care contine cele mai valoroase 500 de companii listate la bursa de marfuri din Statele Unite, pana in iulie 2011.

Potrivit unor studii anterioare, cu cat semnatura unei persoane este mai mare, cu atat acea persoana are un "ego" mai mare. 

Considerand dimensiunea semnaturii drept un parametru al narcisismului, autorii studiului au descoperit astfel ca sefii considerati "narcisisti" investesc mai mult in cheltuielile de capital si in achizitii, dar platesc dividende mai mici. 

James Westerman si Jacqueline Bergman de la Appalachian State University au declarat pentru reteaua americana de televiziune ABC ca si alti factori pot sa determine marimea unei semnaturi, printre acestia numarandu-se o parere buna despre sine si o personalitate extrovertita. 

Semnaturile unor personalitati de prim rang din politica americana au tinut prima pagina a presei din Statele Unite, luna trecuta, atunci cand Barack Obama l-a nominalizat in mod oficial pe Jacob "Jack" Lew, directorul personalului de la Casa Alba, pentru postul de Secretar al Trezoreriei.  Daca Jack Lew va fi confirmat in functia de Secretar al Trezoreriei, atunci semnatura lui copilareasca - comparata de presa americana cu "o adunatura de cartofi prajiti ondulati" - va aparea pe bancnota de 1 dolar.  Presedintele Barack Obama chiar a glumit la un moment dat, spunand ca s-a gandit sa renunte la nominalizarea lui Jack Lew dupa ce i-a vazut semnatura, considerata bizara si ilizibila.