Potrivit unui mesaj aparut pe contul agentiei de presa United Press International (UPI), Papa ar fi afirmat ca "al Treilea Razboi Mondial a inceput", in timp ce contul cotidianului New York Post informa ca portavionul USS George Washington a fost vizat de rachetele chineze.

Un oficial al Pentagonului a precizat ca mesajul referitor la ostilitatile cu China este "eronat". Mesajele au fost ulterior sterse de pe Twitter.

Ziarul, proprietate a grupului News Corp, condus de Rupert Murdoch, a declarat: "Contul nostru de pe Twitter a fost piratat pentru o perioada scurta de timp. Anchetam acest caz".

Alte mesaje false au evocat convocarea de catre presedinta Rezervei Federale, Janet Yellen, a unei reuniuni de urgenta, pentru a fixa o dobanda de referinta negativa.

Un alt mesaj afirma ca patronul Bank of America a lansat un apel la calm, dand asigurari ca o astfel de actiune nu va avea impact asupra conturilor de economii.

Conturile de Twitter ale mai multor au fost institutii de presa au fost piratate in ultimii doi ani, inclusiv contul agentiei France Presse si al BBC.

SRI: Romania a fost tinta mai multor atacuri cibernetice. Hackerii au afisat mesaje islamiste pe site-urile unor institutii

In ultima luna, Romania a fost tinta mai multor atacuri cibernetice, anunta Serviciul Roman de Informatii.

La jumatatea lunii decembrie a anului trecut, site-urile mai multor institutii de invatamant superior si de administratie publica au fost vizate de hackeri. Acestia au promovat mesaje islamiste, pro-Califat.

Aceeasi grupare a revendicat, din decembrie, anul trecut, pana acum, alte 300 de atacuri similare impotriva a 300 de tinte din Europa, Statele Unite ale Americii si Emiratele Arabe Unite.

Nici site-ul Patriarhiei nu a fost menajat, iar piratii informatici au afisat mesaje similare. Reprezentantii SRI spun ca va fi nevoie de standarde minime de securitate cibernetica pentru a bara atacurile. In prezent, functionarea site-urilor web detinute de institutiile publice a fost restabilita.