Evaluarea se bazeaza pe tranzactiile cu actiuni Twitter pe pietele secundare.

In 2011, Twitter a fost evaluata in timpul unei operatiuni de finantare la 8 miliarde de dolari, apoi la 10 miliarde de dolari, pe pietele secundare. Dupa problemele intampinate de Facebook cu oferta publica initiala din mai 2012, valoarea de piata a Twitter a scazut la 9 miliarde de dolari.

Max Wolff, analist la Greencrest, a aratat ca valoarea Twitter a avut de suferit in urma speculatiilor ca Apple este interesata sa cumpere compania, dar apoi si-a revenit. "Valoarea de piata a Twitter a crescut dupa listarea Facebook, evolutie justificata de cresterea numarului de utilizatori si eforturile de crestere a veniturilor, care indica faptul ca 2013 va fi un an bun pentru Twitter", a spus Wolff.

Analistul considera ca Twitter va pregati in acest an listarea la bursa si a inceput deja isi intareasca structura de conducere. Twitter are un nou director financiar, Mike Gupta, care a venit in companie luna trecuta de la Zynga, in timp ce fondatorul Newsvine, Mike Davidson, a preluat postul de vicepresedinte in octombrie.