Inserarea acestui serviciu cu plata in cadrul retelei de socializare Twitter reprezinta un prim pas pentru crearea unei legaturi intre comertul online si site-urile de social media.

Potrivit sefei diviziei de parteneriate digitale si de dezvoltare din cadrul American Express, Leslie Berland, utilizatorii vor putea, pentru prima data, sa faca o tranzactie pe site-ul Twitter, in urma vizionarii unei reclame online, fara a mai fi nevoie sa paraseasca platforma.

Cum functioneaza sistemul

Utilizatorii care isi conecteaza cardurile American Express de contul de Twitter vor putea accepta ofertele comerciantilor prin trimiterea unui tweet cu hashtag-ul aferent ofertei pe care o doresc. Acestora li se va cere ulterior un al doilea mesaj, pentru confirmare, in urma caruia compania financiara va trimite mai departe detaliile personale ale utilizatorului catre comerciant iar tranzactia se va incheia automat.

Comertul online, desi la mare cautare in aceste zile, a luat un start mai greoi in ceea ce priveste retelele de socializare. Atat Twitter, cat si Facebook, au incercat in trecut sa adopte diverse metode prin care sa transforme detinatorii de conturi in cumparatori, insa rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor. Twitter nu va primi insa nici un ban in urma tranzactiilor efectuate pe platforma.

„Transformam tweet-ul intr-o tranzactie propriu-zisa. Tehnologia ne apartine, dar este implementata pe platforma lor”, explica Berland.

In schimb, reteaua de socializare se va bucura de alte beneficii, intrucat tot mai multi producatori vor dori sa isi faca publicitate pe site la produsele pe care le comercializeaza.

Referitor la atacul de saptamana trecuta, pe care Twitter l-a suferit de pe urma unor hackeri, American Express a dat asigurari ca nicio informatie despre conturile personale ale detinatorilor de carduri nu va ajunge la Twitter, eliminand astfel riscul unei fraude.

Ofertele ce vor putea fi accesate prin serviciul „pay-by-tweet” vor fi deocamdata disponibile pentru detinatorii tabletelor Amazon Kindle Fire HD, consolelor Xbox si camerelor Sony.