Comisia Europeana si autoritatile de protectie a consumatorilor au scris celor trei companii in luna iunie, pentru a le cere sa imbunatateasca schimbarile propuse pana la sfarsitul lunii septembrie, potrivit unor scrisori trimise acestora, obtinute de Reuters.

Autoritatile UE au dreptul sa aplice amenzi companiilor, daca acestea nu se vor conforma, potrivit News.ro.

Reprezentantii Twitter nu au raspuns solicitarilor de comentarii, iar un purtator de cuvant al Google a refuzat sa comenteze.

Facebook a aratat ca respecta legislatia UE, dar a recunoscut ca termenii oferiti utilizatorilor ar putea fi facuti mai usor de inteles si ca va lucra pentru a raspunde preocuparilor autoritatilor.

Ingrijorarile se concentreaza in principal pe procedurile propuse de companii pentru eliminarea continutului ilegal de pe site-uri, termenii de limitare a raspunderii lor si termeni care le permit sa inlature unilateral continut postat de utilizatori.

Cele trei companii americane au avut timp pana pe 20 iulie sa faca propuneri, care trebuie sa fie implementate pana la sfarsitul lui septembrie, se arata in scrisori.

O persoana apropiata situatiei a spus ca doua dintre companii au modificat deja propunerile, iar cea de-a treia a cerut mai mult timp.

Companiile americane de tehnologie au fost in centrul atentiei in Europa pentru modul lor de a face afaceri, de la probleme de confidentialitate a datelor la rapiditatea eliminarii continutului ilegal sau amenintator.

Autoritatile de protectie a consumatorilor si Comisia Europeana au cerut companiilor sa ofere mai multe detalii referitoare la programul si termenele pe care le vor aplica notificarilor referitoare la continutul ilegal, precum si la dedicarea unei pagini sau a unei adrese de email pentru notificarile din partea autortiatilor consumatorilor.

In plus, autoritatile cer o procedura prin care consumatorii sa fie anuntati inainte de eliminarea continutului lor sau sa li se ofere posibilitatea de a contesta.

In cazul Google, ingrijorarile sunt legate de reteaua sociala Google+.