"YouTube nu este un creator de continut. Tot ce este postat pe YouTube apartine in intregime, in ceea ce priveste drepturile, acelui creator (care l-a creat, n.r.). Dar YouTube poate fi considerat un canal de televiziune. Oricare dintre noi poate sa isi creeze un canal de televiziune in acest moment. Ramane in continuare sarcina mea sa creez acel continut care este de interes. Si aici intervine discutia. Ce este de interes? Care sunt criteriile prin care judecam daca un continut e bun sau nu?", a declarat Dan Bulucea, potrivit Mediafax.

Dan Bulucea spune ca in fiecare minut se incarca pe YouTube echivalentul a o suta de ore de video, o parte din acest continut avand miliarde de vizualizari.

El a mai afirmat ca Romania se pozitioneaza foarte bine in regiune, daca este luat in discutie indicatorul "watch time", cat timp se petrece vizionand un anumit continut. "Dar mai sunt si alti indicatori, de exemplu, cat de mult un continut produs intr-o anumita tara este urmarit peste hotare? Nu prea mai exista granite asa cum le stim noi. Pe cele doua axe, Romania se distinge in toata regiunea noastra. Nu exista nicio alta tara in Europa Centrala si de Est care sa produca atat de mult continut care sa aiba succes in lume", a spus Dan Bulucea.

De asemenea, el a declarat ca YouTube este "un mare pariu" castigat. "Intotdeauna m-am gandit ca, daca reusim sa tinem YouTube pe picioare, inseamna ca putem sa facem orice pe lumea asta. Este extrem de dificil. Sa pui la punct si sa mentii aceasta infrastructura este o chestie extrem de dificila. In aceeasi masura, este un mare succes la acest moment (...) la momentul achizitionarii (de catre Google, n.r.), YouTube avea un an de la lansare si nu genera niciun fel de revenue. La acest moment, are un mare rol in schimbarea comportamentului nostru de consum video", a spus Dan Bulucea.

El a mai spus ca YouTube pune in prezent in legatura o audienta foarte mare. "Sunt un miliard de oameni care se uita pe YouTube in fiecare luna. In Romania, sunt 6,5 milioane de utilizatori unici in fiecare zi".

Acesta a mai afirmat ca in Romania, in acest moment, muzica este "intr-o zona care genereaza mult succes si implicit multe venituri pentru artisti". "YouTube este considerat principalul canal de promovare", a explicat el.

Bulucea a prezentat-o la evenimentul International Digital Forum pe Laura Musuroaea, o studenta care are un canal despre cosmetice, machiaj si frumusete pe YouTube. Potrivit acesteia, canalul sau de pe YouTube are 20.000 de abonati si 3 milioane de vizualizari, cele mai de succes clipuri video ale ei ajungand la 250.000 de vizualizari.

In ceea ce priveste succesul financiar al unui canal de pe YouTube, Laura Musuroaea a spus ca, pana in urma cu putin timp, nu a castigat bani din aceasta activitate, lucra la un call center si astfel putea sa isi cumpere cosmeticele pe care le prezenta in clipurile postate pe acest site.

"In general, pe YouTube, pe langa banii pe vizionari, daca devii partener YouTube - si am reusit - apar advertiserii. Si le faci reclama, dar trebuie sa fii sincer. De obicei, refuz sa fac reclama unui produs in care nu cred si de fiecare data spun ca produsul mi-a fost trimis pentru testare sau pentru a face un tutorial cu el", a explicat Laura Musuroaea.