Dupa ce a anuntat in luna noiembrie ca intentioneaza sa inchida serviciul, Microsoft a inceput sa trimita mailuri clientilor prin care ii anunta ca incepand cu data de 15 martie platforma de chat nu va mai putea fi folosita.

ID-urile nu se vor pierde, insa, clientii urmand a fi transferati pe platforma de chat audio si video Skype.

Din data de 15 martie 2013 actualul serviciu de Messenger se va inchide in toata lumea (cu exceptia celui din China, unde va continua sa functioneze), urmand ca utilizatorii sa fie transferati pe Skype”, se arata in mailul trimis de Microsoft.

Speculatii privind o posibila inchidere a platformai au aparut inca din mai 2011, cand Microsoft a cumparat Skype, mentinerea a doua servicii de acelasi tip fiind redundanta.

Aplicatiile de chat dinaintea epocii Facebook si Twitter, cum sunt Messenger, AIM si ICQ, au fost extrem de populare la vremea respectiva. Windows Live Messenger a fost lansat in 1999 sub denumirea de MSN Messenger, iar in 2010 avea peste 100 de milioane de utilizatori.

Dupa 15 martie, serviciul Messenger de la Microsoft va mai putea fi folosit doar in China, unde functioneaza sub licenta proprie.