A fost ca la bursa in piata de miei din Cluj-Napoca. Daca ar fi sa facem un grafic la fel ca la cursul actiunilor, am vedea cresteri si coborari aproape de la ora la ora. Oricum cumparatorii sunt indignati. Nu este posibil sa creasca pretul cu aproape 25% de pe o zi pe alta.

Daca vineri a fost 25 de lei, inseamna ca sambata ar putea fi 30, spuneau oamenii suparati. Se intrebau cum fac negustorii preturile. Simplu. Ca in toata tara, de altfel, se ghideaza dupa numarul de clienti. Daca cererea e mare, atunci cresc si ei suma ceruta.

O multime de oameni au mers si in halele din Sibiu, in speranta ca vanzatorii mai lasa din pretul mieilor gata taiati. Cand colo, ei erau mai scumpi. Iar la Tirgu Mures, unde pretul mieilor vii a crescut de la 10 la 15 lei kilogramul, cumparatorii au incercat sa se tocmeasca. Nicio sansa insa.

Cu portofelele prea goale, multi au inghitit in sec, au comentat suparati etichetele afisate si au renuntat la miel. Pregatesc acum in bucatarii carne de pui sau de porc, mai ieftina.