"Sunt fericit ca bucurestenii au raspuns pozitiv invitatiei mele; asta inseamna ca ii intereseaza. Eu ma bucur din suflet ca, in felul acesta, aratam oamenilor ca se poate. Putem si noi sa facem, nu doar sa vedem la altii ca se poate", a spus primarul Capitalei.

Sorin Oprescu a precizat ca lucrarile la stadion sunt in grafic si si-a exprimat speranta ca vor fi finalizate cat mai curand.

"Data viitoare cand ne vom intalni o sa fie aproape gata. Pe 9 august facem ultimele verificari, iar pe 10 ne uitam cu totii la meciul Romania-Argentina", a mai spus primarul general.

Stadionul Lia Manoliu va fi inaugurat in august 2011! Primul meci: Romania - Argentina! VEZI CUM ARATA!

Edilul sef al Capitalei anuntase, vineri, dupa vizita pe santierul Stadionului National, ca duminica va fi Ziua Portilor Deschise, iar bucurestenii vor putea face un tur al arenei.

Acoperisul retractabil al stadionului a fost ridicat, urmeaza sa fie montate membrana, instalatia de nocturna si sistemele de sonorizare. In ultima etapa se va monta gazonul si va fi amenajata zona adiacenta arenei. Concomitent cu lucrarile exterioare, constructorii realizeaza si finisajele interioare, printre care mobilarea lojelor, a vestiarelor si spatiilor tehnice.

Stadionul "Lia Manoliu" va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 vor fi la tribuna intai. Etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspetii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulatiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmand a avea o capacitate de 35.450 de locuri.

Accesul pe Stadionul "Lia Manoliu" se va face simultan prin 94 de cai de acces.

Veste proasta pentru fanii U2 din Romania: trupa nu va concerta la Bucuresti