"Proiectul inseamna un program de investitii multianual (2010 - 2012) destinat reabilitarii termice a 525 de blocuri de apartamente, respectiv aproximativ 25.000 de locuinte, localizate in sectorul 1 din Bucuresti. Investitia se va concentra pe imbunatatirea eficientei energiei termice ale cladirilor (izolatia peretilor, a ferestrelor, a acoperisului si pivnitelor)", se arata intr-un anunt postat de BEI.

Institutia financiara internationala arata ca investitia propusa are ca scop reducerea pierderilor de energie in blocuri si, prin urmare, diminuarea consumului de resurse energetice. 

Reabilitarea termica a blocurilor face parte dintr-un plan national, destinat sustinerii proiectelor care aduc beneficii legate de mediul inconjurator si ajuta la atenuarea schimbarilor climatice.  

Pe de alta parte, BEI a anuntat in luna noiembrie 2009 ca analizeaza acordarea unei finantari de pana la 70 de milioane de euro pentru acoperirea a jumatatea din costurile determinate de reabilitarea termica a aproximativ 23.000 de locuinte din 270 de blocuri, situate în sectorul 6.

In urma cu un an, Guvernul a decis ca suma acoperita de la bugetul de stat pentru reabilitarea termica a locuintelor sa creasca de la 30% la 50% din valoarea proiectului, restul fondurilor fiind asigurate de autoritatile locale, in proportie de 30%, si de asociatiile de proprietari, cu 20%.