Totodata, se executa lucrari de inlocuire bransamente, montarea de blocuri de masura si contoare cu grad ridicat de protectie care vor reduce semnificativ eventualele interventii neautorizate in retea. Intr-o a doua etapa se are in vedere modernizarea retelei de medie tensiune.

Lucrarile vor dura aproximativ trei luni si beneficiari directi vor fi circa 4000 de clienti. Valoarea totala a investitiei, pentru lucrarile efectuate pe reteaua de joasa tensiune, se ridica la aproximativ 650.000 euro.  

"Lucrarile pe care le realizam in cartierul Andronache sunt parte a programului de investitii majore initiat de Enel in zona Muntenia Sud. Am decis includerea acestei zone pe lista de prioritati in ceea ce priveste executarea lucrarilor de investitii, ca urmare a numarului mare de intreruperi care s-au inregistrat in ultima perioada", se mai arata in comunicatul companiei de electricitate.

Andronache este una dintre zonele in care pe parcursul acestei ierni s-au inregistrat dese defectiuni in reteaua electrica, din cauza consumului foarte ridicat de electricitate, dar si a sustragerilor de energie electrica si interventiilor neautorizate in retea, pe fondul unei retele cu o vechime de peste 45 de ani.

Un exemplu recent si elocvent in acest sens, pentru zona respectiva, este avaria care a avut loc in data de 11 februarie 2010, cand s-a produs un incident din cauza avarierii unui cablu si a unui transformator de putere care a trebuit de altfel inlocuit. Aceste avarii au fost provocate, pe fondul vechimii retelei, atat de consumul exagerat de mare, dar si de sustragerile de energie electrica, iar astfel de incidente au avut loc in fiecare an, in perioada de iarna, mai explica reprezentantii Enel.

Lucrarea face parte dintr-un amplu program de investitii pe care Enel Distributie Muntenia il deruleaza, incepand
din acest an, in Capitala, dar si in judetele Ilfov si Giurgiu. Valoarea acestui program de investitii depaseste 700 de milioane de euro pe parcursul a 5 ani, depasind cu mult media nivelului anual de investitii realizate pentru Muntenia Sud inainte de privatizare.

Incepand cu 2005, cand compania a intrat pe piata din Romania si pana la sfarsitul anului 2009, Enel a investit in Romania 328 milioane de euro, in special in retea.