Dinu Patriciu s-a nascut in 3 august 1950, la Bucuresti si a avut afaceri in domeniul petrolier, bancar si imobiliar.

A fost ales deputat in mai multe legislaturi, din partea PNL

In anul 1990, Dinu Patriciu a devenit membru fondator al PNL. In legislatura 1990-1992, a fost ales ca deputat de Timis pe listele PNL. A facut parte din Comisia pentru administratie centrala si locala, amenajarea teritoriului si urbanism si din Comisia pentru echilibru ecologic si protectia mediului.

In legislatura 1992-1996, Dinu Patriciu a fost ales ca deputat de Dambovita pe listele Conventiei Democrate Romane. A fost lider al Grupului parlamentar al Partidului Liberal 1993 si al Partidului Aliantei Civice (octombrie 1992 - decembrie 1994) si a facut parte din Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic (pana in noiembrie 1995) si din Comisia pentru buget, finante si banci (din noiembrie 1995).

In 1996, Patriciu a candidat la functia de primar general al municipiului Bucuresti, ca reprezentant al PL '93.

Dinu Patriciu a fost deputat si in legislatura 2000-2004, fiind ales ca reprezentant al PNL. A facut parte din Comisia pentru industrii si servicii pana la data de 18 iunie 2003, cand a demisionat din calitatea de membru al Parlamantului Romaniei pe motiv de incompatibilitate si a fost inlocuit de catre Adrian Emanuil Semcu.

Dinu Patriciu s-a retras in anul 2003 din Parlament si din viata politica activa pentru a se putea dedica afacerilor.

Dupa ce a iesit din politica a devenit unul dintre cei mai bogati romani. A dat lovitura cu vanzarea Rompetrol kazahilor de la Kazmunai Gaz

Dinu Patriciu a detinut pentru mult timp titlul de cel mai bogat roman, iar in 2013 avea o avere estimata la 2,3 miliarde de euro.

Patriciu detinea active imobiliare in Germania, Suedia sau Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro in mijlocul crizei.

In Romania, portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu cuprindea Romana Offices, Cubic Center si Evo Center (in Pipera), Baneasa Business Center, Cascade Offices (Buzesti) sau Floreasca 2 Business Center. Totodata, omul de afaceri a detinut impreuna cu fondul AIG/Lincoln cladirea de birouri Lakeview din Floreasca vanduta in anul trecut fondului NEPI.

Dinu Patriciu a vandut, in 2007, 75% din actiunile grupului Rompetrol catre compania petroliera de stat KazMunaiGaz, din Kazahstan, intr-o tranzactie estimata la 2,7 miliarde de dolari. Omul de afaceri pastra la vremea respectiva functia de director general al grupului. In 2009, kazahii au preluat in totalitate Rompetrol Group, iar Patriciu se retragea de la conducerea companiei. Banii castigati au fost investiti de Patriciu in media si in lantul de magazine Mic.ro, intrat ulterior in insloventa.