Accidentul s-a produs pe un dig de aparare al orasului, unde autobuzul circula in conditiile in care drumul principal este in lucru.

Patru persoane ranite in accidentul din Tulcea vor fi aduse la Bucuresti cu al doilea elicopter, alte doua, o femeie in stare foarte grava si o gravida, fiind duse cu primul transport, care a ajuns deja in Capitala, a declarat, joi, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

Cu primul elicopter care a plecat, joi la pranz, de la Tulcea si a ajuns deja in Capitala, au fost duse o femeie in stare foarte grava si o gravida, a mai spus Raed Arafat.

El a precizat ca femeia in stare foarte grava, intubata, a fost dusa la Spitalul de Urgenta Floreasca, fiind internata la Terapie Intensiva. Femeia insarcinata a fost internata la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii a mai spus ca un alt elicopter, mai mare, va aduce alte patru persoane, respectiv un barbat si trei femei care au traumatisme cranio-cerebrale.

Potrivit lui Raed Arafat, ranitii care ajung in Bucuresti vor fi repartizati catre Spitalul de Urgenta Floreasca, Spitalul Universitar de Urgenta si Spitalul de Urgenta Bagdasar-Arseni.

In urma evaluarii facute la Spitalul Judetean din Tulcea, acolo unde au fost duse persoanele ranite in urma accidentului, s-a mai hotarat transportarea altor doua persoane la Constanta, cu SMURD.

Accidentul in urma caruia patru persoane au murit si 57 au fost ranite s-a petrecut joi dimineata, in jurul orei 6.30, la Tulcea, dupa ce un autobuz care transporta angajate ale unei firme de confectii a cazut de pe un dig de aparare ridicat impotriva inundatiilor de pe Dunare.

Primele informatii aratau ca cel putin 40 de persoane au fost ranite, iar alte patru au decedat. Ulterior, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, declara ca la Spitalul Judetean Tulcea au ajuns 57 de persoane ranite in accident, alte patru fiind decedate.

La Spitalul Judetean din Tulcea au fost trimise doua elicoptere ale MAI, avand la bord sase echipaje medicale, dar si doua echipaje ale SMURD Constanta, pentru a-i ajuta pe medicii din Tulcea la evaluarea starii ranitilor.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Judecatoriei Tulcea, Dan Stepanencu, a declarat ca la momentul accidentului in autobuz se aflau 76 de persoane, dintre care patru au decedat si 72 au ajuns la spital, unele dintre ele neavand nevoie de internare.

El a adaugat ca, potrivit certificatului de inmatriculare al autobuzului, capacitatea maxima era de 68 de pasageri, insa la momentul accidentului erau in masina 76 de persoane.

Dan Stepanencu a mai afirmat ca drumul pe care s-a petrecut accidentul este nesemnalizat si ca acesta este, practic, un dig care face legatura intre oras si zona industriala din estul municipiului Tulcea.

Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca tronsonul era drum public sau nu, a precizat procurorul.

Si seful Directiei Rutiere, Lucian Dinita, a declarat ca drumul pe care a avut loc accidentul din Tulcea este impracticabil si nu este semnalizat, fiind folosit doar ocazional de pescari, insa soferul autobuzului si pasagerii au ales sa circule pe el pentru ca se ajungea mai repede la destinatie.

Acesta a precizat ca drumul respectiv apartine unei societati comerciale, iar administratorul firmei avea obligatia sa-l semnalizeze daca era inchis.

Autobuzul implicat in accidentul de la Tulcea s-a rasturnat dupa ce digul pe care circula s-a surpat, a declarat, joi,  seful Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Tulcea, Izet Ali, citat de Mediafax.

Acesta a precizat ca accidentul se incadreaza in categoria "accidentelor de munca, colective, de traseu", intrucat pasagerii mergeau spre locul de munca.

Potrivit lui Izet Ali, pentru stabilirea vinovatilor, la fata locului urmeaza sa fie facute mai multe masuratori, sa fie verificate cauciucurile autobuzului si starea tehnica a acestuia.