Acum, dupa mai bine de un an de cand s-au intamplat toate, dar in care a luptat sa se recupereze, dupa cum spune, cere sa i se faca dreptate.

Daniela Alexandru, jurista de profesie, spune ca din 4 februarie 2009 viata i-a fost data peste cap.

Depistata cu un chist pe ovarul drept, femeia, de loc din Targoviste, spune ca a venit la Bucuresti si a fost operata de medicul Gheorghe Peltecu, la Spitalul Filantropia.

Il acuza pe doctor ca i-a sectionat ureterul drept in urma operatiei si astfel i-a fost afectata functia renala. La sapte zile de la interventie ar fi aparut complicatiile.

Medicii au intervenit din nou, pentru ca in abdomen s-a acumulat urina. Iar la cateva zile, chirurgii au operat-o a treia oara, tot la Filantropia, pentru ca avea ocluzie intestinala.

Iar chinul nu s-a incheiat, sustine pacienta. Dupa a treia operatie, medicii de la Filantropia au trimis-o la Fundeni, invocand si o problema renala. Acolo, pretinde ea, tomografia a aratat o plaga la ureterul drept, asa ca a urmat interventia cu numarul patru.

Daniela Alexandru il acuza pe medicul Gheorghe Peltecu de malpraxis si cere sa fie tras la raspundere. A depus si o plangere penala la Pachet pe numele acestuia.

Medicul reclamat nu comenteaza cazul, precizeaza doar ca lasa institutiile abilitate sa se pronunte. Profesorul este considerat de colegii sai drept unul dintre cei mai buni specialisti in ginecologie, cu o experienta medicala de peste 25 de ani.

Pacienta vrea sa ceara in instanta daune morale de 600.000 de euro si daune materiale de 7.000 de euro.

Plangerea pacientei care a fost operata la Spitalul Filantropia a fost depusa in 12 februarie 2010, la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, Bucuresti. De acolo, plangerea a fost trimisa la sectia 4 Politie pentru cercetari.

Pacienta care il acuza de malpraxis pe doctorul Gheorghe Peltecu spune ca va cere daune, pentru ca dupa cele patru interventii chirurgicale recuperarea a fost cumplita si costisitoare.