A trecut mai bine de un an de cand Adrian Mutu a fost obligat la plata desbagubirii uriase catre Chelsea Londra, rastimp in care clubul englez a primit doar scuze din partea jucatorului roman. Asa ca reprezentantii echipei patronate de miliardarul rus Roman Abramovici au anuntat ca actioneaza pe cai legale pentru a-si recupera banii cuveniti.

Avocatii lui Chelsea cer bani si de la clubul Juventus, intr-un memoriu depus la Comisia de Litigii a FIFA. Londonezii vor cateva milioane de euro pentru ca l-au luat pe Mutu, in 2005, imediat dupa suspendarea lui de catre Chelsea, pentru consum de cocaina. Mai mult, Juventus a facut profit cu fotbalistul roman legitimat gratis, pentru ca l-a vandut apoi cu opt milioane de euro catre Fiorentina.

Obligat sa plateasca 17 milioane de euro

Procesul intentat de Chelsea lui Juventus nu-l scapa insa pe Mutu de plata celor 17 milioane de euro. Ajuns la 34 de ani, deci foarte aproape de finalul carierei de fotbalist, atacantul este obligat sa plateasca  pentru pacatele tineretii. Mutu era transferat, in urma cu noua ani, de la Parma la Chelsea pentru aproximativ 22 de milioane de euro, fiind cel mai scump fotbalist roman din toate timpurile. Dupa cateva meciuri, a fost dat afara de la club pentru consum de cocaina. Atunci, Mutu si-a cerut iertare public.

Anul trecut, Mutu a fost condamnat definitiv la plata unor despagubiri record catre Chelsea. Cea mai dura sanctiune din istoria fotbalului nu a fost pusa in aplicare, pentru ca si daca si-ar goli conturile si ar vinde toate proprietatile, Mutu nu ar avea suma necesara, cele 17 milioane de euro. Revistele de specialitate au cotat averea romanului la aproximativ 10 milioane de euro, bani castigati din fotbal, dar si din publicitate.

Investitii in masini, ceasuri si telefoane de sute de mii de euro

In anii de glorie, Mutu si-a cumparat masini foarte scumpe - Ferrari, Aston Martin, Bentley -, ceasuri si telefoane de sute de mii de euro, dar si un iaht pentru care a platit un milion de euro. Presat insa de Chelsea, Mutu si-ar putea pierde proprietatile din Statele Unite, evaluate la cateva milioane de euro.

Imediat dupa casatoria cu Consuelo, Mutu a investit in imobiliare pe coasta Atlanticului, intr-un cartier rezidential din Florida, unde este vecin cu celebrul Luis Figo si cu fostul atacant al Milanului, Andrei Sevcenko. Prima casa cumparata de familia Mutu in America a costat peste 1,3 milioane de dolari. Este un apartament rezidential, intr-un bloc scump construit in 2002. Un an mai tarziu, Mutu a luat, in acelasi cartier, o vila de 450 metri patrati, cu 1,4 milioane de dolari. Mai mult, averea lui Mutu de peste ocean a fost completata cu o a treia resedinta ultra-moderna, de 600 de metri patrati, pe care a dat 2,6 milioane de dolari.

"Consider ca am platit deja destul de dur pentru o greseala din tinerete", a declarat Mutu, care spera inca la un compromis cu Chelsea.