La primirea in locul de detentie, fostului premier i-au fost verificate identitatea si documentele de incarcerare, dupa care i s-a efectuat un consult medical.

Nastase a fost apoi informat cu privire la regulamentul de ordine interioara si au fost intocmite documentele operative cu ocazia primirii in penitenciar, dupa care fostul premier a fost repartizat la salon, conform recomandarii medicului de garda.

"De asemenea, la internarea in Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova sunt avute in vedere recomandarile medicilor specialisti care au examinat anterior condamnatul. Dreptul la asistenta medicala al persoanelor aflate in executarea pedepselor privative de libertate este garantat. Asistenta medicala in penitenciare se asigura in mod gratuit, ori de cate ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii. Examenul medical se realizeaza in conditii de confidentialitate", mai precizeaza sursele citate de Mediafax.

Decizie istorica in cazul Romaniei

Fostul premier Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, a ajuns marti seara, la ora 22.40, cu ambulanta, la Spitalul Penitenciar Rahova, dupa ce a fost externat de la Spitalul Floreasca din Capitala, unde a fost preluat de politisti.

Nastase a incercat sa se sinucida, in 20 iunie, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul "Trofeul calitatii". Nastase a fost internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat in 21 iunie.

Politia Capitalei a solicitat marti, 26 iunie, efectuarea unei expertize medico-legale, din care sa rezulte daca afectiunile medicale pe care le prezinta Nastase pot fi tratate in reteaua medicala a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) si daca aceste afectiuni permit transportarea in siguranta a pacientului la penitenciarul indicat de comisie.

Cererea de amanare a executarii pedepsei in cazul Nastase se va judeca joi, la Tribunalul Capitalei.