La 35 de kilometri de Bucuresti, in judetul Giurgiu, de mai bine de un an functioneaza ceea ce se anunta a fi cel mai mare "oras" de caini din Romania. Primarul Sorin Oprescu declara anul trecut, in luna mai, la inaugurarea acestui adapost, ca aici ar trebui, in prima faza, sa fie gazduiti 2.000 de caini, urmand ca in anii urmatori capacitatea sa creasca la aproximativ 10.000 de caini.

In realitate, pana acum, doar doua din cele sase hale de aici au fost amenajate, iar costurile investitiei s-au ridicat la 1,5 milioane de lei.

In prezent, cifrele contrazic datele de anul trecut. Acum, aici pot fi adapostiti doar 400 de caini, iar in acest moment, in padocurile de la Dog Town sunt tinuti 392. Cu toate ca, potrivit Ministerului de Finante, adapostul a avut anul trecut un profit de peste 800 de lei, deocamdata nu exista fonduri pentru amenajarea mai multor spatii de cazare pentru caini.

Despre Dog Town a vorbit deschis chiar Primarul Sorin Oprescu inca de anul trecut. In vizita sa de inaugurare a adapostului edilul a declarat ca problema cainilor comunitari este ca si rezolvata odata cu aparitia acestui hangar imens destinat maidanezilor stransi de pe strazile Bucurestiului. "As vrea ca la sfarsitul acestei veri sa nu mai fie o problema pentru bucuresteni", spunea atunci Oprescu.

Citeste mai multe despre acest subiect, dar si despre cazul baietelului de patru ani, ucis de o haita de caini maidanezi in Capitala pe www.stirileprotv.ro.