Compania intra astfel in concurenta cu Skype, dar si cu operatorii telecom traditionali. Tarifele pentru Romania sunt insa mult mai ridicate decat cele practicate de companiile locale, daca apelantul se afla in tara, scrie Mediafax.

Google oferea deja servicii de voce si videochat intre computerele utilizatorilor.

Serviciul de apeluri telefonice al Skype are tarife de 14,3 centi pe minut pentru apelurile catre Romania, 11,4 centi pe minut pentru cele catre linii din Bucuresti, respectiv 33,5 centi pe minut catre retelele mobile romanesti. Tarifele Skype cuprind TVA, in timp ce pentru cele practicate de Google nu se specifica daca taxa este inclusa sau nu.

Tarifele oferite de Gmail pentru telefonie pot fi insa atractive, in cazul apelurilor internationale. Utilizatorii pot efectua apeluri catre retelele fixe din Italia, Spania, Marea Britanie, Franta, Olanda, Germania, Noua Zeelanda, Israel si alte destinatii pentru 2 centi pe minut, preturile pentru retelele mobile variind de la 10 la 30 de centi pe minut.

De asemenea, clientii Gmail pot suna in Republica Moldova pentru 14 centi pe minut pe fix si 21 centi pe minut catre mobil, potrivit planului tarifar al Google. Apelurile catre reteaua fixa din Bulgaria costa 6 centi pe minut in tara si 4 centi pe minut in capitala Sofia, in timp ce tarifele pentru apeluri catre retelele mobile din tara vecina costa 39 de centi pe minut.

Pentru SUA si Canada apelurile vor fi gratuite, pana la sfarsitul anului.

Toate tarifele sunt prezentate in moneda americana, iar facturile pot fi achitate online, cu cardul sau prin conturi online, cum ar fi cele PayPal sau Moneybookers.

Utilizatorii Gmail pot accesa optiunea "Call Phone" imediat ce s-au conectat la casuta de posta electronica, fiind apoi rugati sa introduca numarul pe care doresc sa-l apeleze, cu prefix de tara, intr-o interfata simpla care simuleaza tastatura unui telefon.