De la inceputul anului, autoritatile din Ungaria au modificat regulile de circulatie rutiere.

Astfel, daca este transportator sau persoana fizica trebuie sa stii ca in intervalul 06.00 si 22.00 si circuli cu o masina mai mare de 7,5 tone nu ai voie sa faci depasiri pe drumurile publice care au cel putin 2 benzi de circulatie.

Mai mult, trebuie sa pastrezi o distanta de cel putin 68 de metri intre masina ta si cea din fata sau din spate.Nu trebuie sa depasesti  viteza de maximum 80 de kilometri pe ora.

Daca conduci o masina cu o masa mai mare de 3,5 tone sau cu o lungime mai mare de 7 metri atunci trebuie sa pastrezi o distanta de cel putin 50 de metri fata de restul autovehiculelor in afara localitatilor. Motivul? Autovehiculul care efectueaza depasirea trebuie sa se poate incadra in siguranta!

Amenzi majorate

De la 1 ianuarie si cuantumul amenzilor pentru nepurtarea centurii de siguranta, depasirea vitezei legale, trecerea pe culoarea rosie a semaforului si conducerea sub efectul bauturilor alcoolice a fost majorat. In plus, amenzilor pot fi aplicate pe loc, iar valoarea lor este cuprinsa intre 10.000 şi 300.000 HUF.