"Draga Ana! Esti unul dintre cei 50.000 de castigatori selectati de calculator din totalul de 12,1 milioane de persoane care au aplicat in Programul de Vise pentru Imigranti Diversity".

Culmea este ca multi dintre cei care au primit acest tip de mesaj nici nu si-au pus problema sa se mute in America. Altfel spus, n-au completat niciun formular.

Oricum expeditorul anonim le promite ca: "Guvernul SUA ofera cazare, asigurare, un loc de munca, dar si acces la invatamant."

Cu alte cuvinte visul american poate fi trait si pe criza. Cu o conditie. Si aici intervine cheia intregii corespondente. Taxa perceputa pentru obtinerea vizei este de 819 dolari. Platitorul trebuie sa trimita aceasta suma in contul unui presupus angajat al Ambasadei SUA de la Londra.

Consulatul SUA de la Bucuresti precizeaza ca toti cei interesati pot afla daca au castigat sau nu loteria doar de pe pagina de internet dedicata acestui program. Cel care aplica primeste automat si un cod unic de inregistrare.

Cel putin 600 de romani au sesizat deja Ambasada SUA de la Bucuresti in legatura cu aceasta afacere iar Serviciile secrete sunt pe urmele escrocilor. Totusi, din 1995 si pana astazi, 27.000 de romani au emigrat in Statele Unite dupa ce au fost alesi legal prin Loteria Vizelor.