Potrivit surselor citate, indemnizatia de crestere a copilului va fi modificata de Guvern prin ordonanta de urgenta, urmand ca avizul Consiliului Economic si Social (CES) sa fie obtinut prin procedura parlamentara.

Coalitia se va reuni, din nou, duminica pentru discutii tehnice privind sistemul concediului maternal, urmand ca o decizie finala sa fie luata luni.

Potrivit liderului grupului minoritatilor din Parlament, Varujan Pambuccian, o alta varianta luata in calcul este ca durata concediului maternal sa fie de trei ani, dar cu o indemnizatie lunara redusa la 600 lei.

Pe de alta parte, UDMR cere reducerea concediului si a cuantumului indemnizatiei, cu posibilitatea ca si bunicii sa beneficieze de aceasta suma.

Surse politice, citate de Mediafax, sustin, ca Fondul Monetar International a solicitat Guvernului ca durata concediului maternal sa fie redusa la un an, iar indemnizatia lunara sa fie cuprinsa intre 600 si 1.000 lei.

La toate aceste variante se adauga si cea a ministrului Muncii, care propune ca indemnizatia sa ramana la valorile actuale, adica minimum 600 de lei si maximum 3.400 de lei, dar sa se acorde doar pentru un an. Mamele, pe de alta parte, vor fi stimulate sa se intoarca la serviciu prin acordarea unui stimulant de 500 de lei lunar.

Mamele, insa, sunt nemultumite de oricare dintre variante si ameninta ca vor iesi in strada saptamana viitoare.

In cazul in care va fi redusa perioada de acordare a indemnizatiei, aproximativ 100.000 de mame aflate acum in concediu nu vor mai primi indemnizatia.